Αρχική Πολιτική Αχτσιόγλου: Δεκάδες χιλιάδες οι ωφελούμενοι από την επικείμενη ρύθμιση των 120 δόσεων

Αχτσιόγλου: Δεκάδες χιλιάδες οι ωφελούμενοι από την επικείμενη ρύθμιση των 120 δόσεων

Η Έφη Αχτσιόγλου, επισήμανε, μέσω συνέντευξης στη «Μακεδονία της Κυριακής», τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από πλευράς προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να εμποδιστούν τα σχέδια της ακροδεξιά και του νεοφιλελευθερισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παράλληλα, μίλησε για τα ευεργετικά αποτελέσματα που θα έχει για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, η επικείμενη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

«Η δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου, είναι σήμερα αναγκαία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να αποτραπεί η άνοδος της ακροδεξιάς αλλά και να αναχαιτιστεί η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική», τονίζει η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας προϋποθέτει τη σαφή τοποθέτηση όλων απέναντι στα δύο ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια που έχουν ξεδιπλωθεί για την επόμενη μέρα, το σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απαιτεί, δηλαδή, ξεκάθαρες θέσεις στα κεντρικά ζητήματα της οικονομίας, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους», σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου.

«Η κυβέρνηση έχει την κοινοβουλευτική αλλά και την πολιτική ισχύ για να συνεχίσει το έργο της και να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία το φθινόπωρο του 2019», υπογραμμίζει και συμπληρώνει: «Το 2018 ήταν ένα έτος-καμπή για τη χώρα και τις εξελίξεις σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς υλοποιήσαμε την κορυφαία δέσμευσή μας και βγάλαμε τη χώρα από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Παράλληλα, αποτέλεσε και μία περίοδο διαδοχικών και απόλυτων διαψεύσεων των όσων καταστροφολογικών υποστήριζε η ΝΔ περί τέταρτου μνημονίου».

«Όχι μόνο καταφέραμε να προστατεύουμε τις καταβαλλόμενες συντάξεις και να ακυρώσουμε την περικοπή τους, αλλά προχωρήσαμε και σε αυξήσεις για 600 χιλιάδες συνταξιούχους, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια. Επίσης, κάναμε πράξη τις κορυφαίες δεσμεύσεις μας απέναντι στον κόσμο της εργασίας. Προχωράμε ακόμη στην εφαρμογή μίας συνολικής στεγαστικής πολιτικής που ποτέ δεν υπήρξε στον τόπο μας, που θα περιλαμβάνει την επιδότηση ενοικίου, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την επιδότηση στεγαστικού δανείου και θα καλύψει περισσότερους από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας. Τα γεγονότα αυτά, που είναι ενδεικτικά του έργου μας, όσο και αν συνεχίζεται η καταστροφολογία από μερίδα του Τύπου και την αντιπολίτευση, παράγουν απτά αποτελέσματα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», αναφέρει.

«Η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα τεθεί σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά το κλείσιμο και των τελευταίων τεχνικών λεπτομερειών που απομένουν», λέει και προσθέτει: «Θα περιλαμβάνει κούρεμα βασικής οφειλής και κούρεμα κατά 85% των προσαυξήσεων. Η νέα μειωμένη οφειλή θα μπορεί να εξοφλείται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ. Θα μπορούν να ενταχθούν και οι επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους, δεν έχουν δηλαδή ενεργή οικονομική δραστηριότητα. Επιπλέον, θα ωφεληθούν και δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά λόγω των χρεών τους δεν λαμβάνουν σύνταξη».

Αναφορικά, τέλος, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Υπουργός Εργασίας υποστηρίζει ότι «επιλύει μία ιστορική εκκρεμότητα μεταξύ των δύο χωρών με τρόπο αμοιβαία επωφελή για τους λαούς και από τις δύο πλευρές των συνόρων, βασισμένη απόλυτα στην εθνική γραμμή που είχε χαραχτεί για το ζήτημα. Αυτός ο χαρακτήρας της συμφωνίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αντιθέτως, εκθέτει την αξιωματική αντιπολίτευση που επέλεξε να επενδύσει σε ακροδεξιές και εθνικιστικές θέσεις, επιχειρώντας παράλληλα να διαστρεβλώσει πλήρως το περιεχόμενο της συμφωνίας. Είναι πραγματικά λυπηρό η αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου να τζογάρει σε εθνικά ζητήματα με διαστρεβλώσεις και ψευδείς ειδήσεις για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη».

ροη ειδησεων