Αρχική Πολιτική Κατσέλη: Χρειάζονται συνεργασίες για να κερδηθεί η μάχη των προοδευτικών

Κατσέλη: Χρειάζονται συνεργασίες για να κερδηθεί η μάχη των προοδευτικών

«Η αντιμετώπιση των προκλήσεων και των κινδύνων για την Ευρώπη σήμερα επιβάλλει την αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων για μια προοδευτική διακυβέρνηση τα επόμενα χρόνια»

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της προς την Εφημερίδα των Συντακτών η Λούκα Κατσέλη, συν-πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου

«Είναι καιρός να προτάξουμε την πολιτική, αντί να αναλωνόμαστε σε μικροπολιτικές διαμάχες και προσωπικές αντεγκλήσεις» συμπλήρωσε

Σχολιάζοντας την μη συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ στην εκδήλωση με ομιλητή τον Ούντο Μπούλμαν, η κ. Κατσέλη είπε:

«Η αντίδραση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής είναι ακατανόητη. Θα πρέπει να εξηγήσει για ποιό λόγο, αντί να ηγηθεί του διαλόγου για μια προοδευτική, δίκαιη και βιώσιμη Ευρώπη παρουσιάζοντας προτάσεις που εκπορεύονται από τα σπλάχνα της ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας στην οποία ανήκει, προτίμησε να απέχει».

Η κ. Κατσέλη σημειώνει ότι όσο το Κίνημα Αλλαγής απουσιάζει από τον πολιτικό διάλογο που έχει ξεκινήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και δεν διατυπώνει ένα σαφή προοδευτικό λόγο, «εκχωρεί αναπόφευκτα ζωτικό χώρο σε άλλες πολιτικές δυνάμεις και δείχνει να στοιχίζεται πίσω από νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα και ακραίες δεξιές επιχειρηματολογίες, οπότε δυστυχώς αποδεικνύει ότι έχει σοβαρή κρίση ταυτότητας».

«Στην πολιτική, όταν υπάρχει κενό πολιτικής εκπροσώπησης, το κενό καλύπτεται…Δυστυχώς ο χώρος τον οποίο για χρόνια κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ έχει μείνει άστεγος και ορφανός» προσθέτει.

Τέλος, η πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι «ο ευρύτερος προοδευτικός χώρο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, εκφράζεται από πολιτικές τάσεις που καλύπτουν ένα ευρύ τόξο -από το δημοκρατικό Κέντρο, τους σοσιαλδημοκράτες, τους οικολόγους-πράσινους, έως την ανανεωτική ή ριζοσπαστική Αριστερά-με τις διαφορές και το διακριτό πολιτικό τους λόγο σε επιμέρους ζητήματα. Κάθε φορά που οι δυνάμεις αυτές συνεργάστηκαν στη βάση ενός αξιόπιστου προοδευτικού προγράμματος, η μάχη κερδήθηκε».

ροη ειδησεων