Αρχική Πολιτική Υποδοχή των νέων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης

Υποδοχή των νέων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης

Την νέα γενιά επιτελικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης υποδέχθηκε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που παραβρέθηκε το πρωί και απηύθυνε χαιρετισμό στην Τελετή Αποφοίτησης των 160 σπουδαστών και σπουδαστριών της ΚΕ’ Εκπαιδευτικής Σειράς «Αύρα Θεοδωροπούλου» της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

Κατά το χαιρετισμό της η κ.Ξενογιαννακοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς και συγκίνησης: Για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες, που ολοκληρώνετε έναν απαιτητικό κύκλο με επιτυχία και ανοίγετε έναν καινούργιο, με την αποφοίτησή σας. Για εμάς που υποδεχόμαστε ακόμα μια γενιά επιτελικών στελεχών που με την ένταξή τους στη Δημόσια Διοίκηση θα προσφέρετε στην ενίσχυση και αναβάθμιση της λειτουργίας της.

Η Δημόσια Διοίκηση βρίσκεται στην καρδιά της δημοκρατικής θεσμικής λειτουργίας, του κράτους δικαίου, της αναπτυξιακής προσπάθειας και της λειτουργίας του κοινωνικού κράτους.

Στηρίζουμε την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, που η ίδρυσή της, το 1983, από τον Ανδρέα Παπανδρέου, αποτέλεσε τομή και σημαντικό θεσμό του ελληνικού κράτους».

Η Υπουργός υπενθύμισε στην ομιλία της ότι «το 2014 η ΕΣΔΔΑ απαξιώθηκε, αλλά μετά τις εκλογές του 2015 ενισχύθηκε ξανά και αναβαθμίστηκε». «Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία, καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα, για το καλό της Δημόσιας Διοίκησης, του δημοσίου συμφέροντος, των πολιτών και της χώρας μας», κατέληξε στην ομιλία της η κ.Ξενογιαννακοπούλου.

Επισημαίνεται ότι από τους 160 αποφοίτους της ΕΣΔΔΑ, οι 11 θα στελεχώσουν το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ροη ειδησεων