Αρχική Πολιτική Σχέδιο Μπελαβίλα για το κυκλοφοριακό του Πειραιά

Σχέδιο Μπελαβίλα για το κυκλοφοριακό του Πειραιά

Το βασικό του σχέδιο για το κυκλοφοριακό της πόλης του Πειραιά ανέλυσε σε χθεσινή συζήτηση με ειδικούς επιστήμονες και πολίτες ο Νίκος Μπελαβίλας. Κεντρικός άξονας για να ανακουφιστεί η πόλη η επέκταση των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Μετρό, Τραμ και Προαστειακός.

Μετά τη συζήτηση ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ανέβασε στο Facebook την ακόλουθη ανάρτηση όπου περιληπτικά δίνει το στίγμα των αλλαγών:

«Ίσως είναι η πρώτη φορά που απλοί κάτοικοι της πόλης είχαν την ευκαιρία για τόσο εκτενή ενημέρωση σχετικά με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς στον Πειραιά, Χθες βράδυ, επί τρεις ώρες, ένας ολοζωντανός διάλογος, πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες. Καταιγισμός πληροφοριών, ανταλλαγή ιδεών, σκέψεων για την επόμενη μέρα. Τα τεχνικά στοιχεία, οι χρόνοι, οι προβληματισμοί και οι λύσεις. Ένα δημιουργικό σεμινάριο διπλής φοράς -από ειδικούς προς μη ειδικούς και αντίστροφα.

Ο Πειραιάς αλλάζει με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς: Μετρό, Προαστιακός, Τραμ, Κυκλοφοριακό.

Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ο κόσμος ρωτά: «Και τώρα τι κάνουμε;» Δανείζομαι την πρόταση του Γιώργου Ιωακειμίδη, όπως την είπε στους κατοίκους και στους εμπόρους της Νίκαιας πριν λίγες μέρες.

Τα ΜΣΤ στον Πειραιά, δεν είναι κατάρα. Το φοβόντουσαν πολλοί. Αν δουλέψουμε σωστά θα τα μετατρέψουμε σε ευλογία.

Για αυτό, δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς, στα ΑΜΕΑ, στο ποδήλατο. Για την ασφάλεια τους θέλουμε μείωση της ταχύτητας των ΙΧ μέσα στην πόλη. Πλήρη έλεγχο της στάθμευσης (παράνομης & νόμιμης). Εξασφάλιση ελεύθερων θέσεων στάθμευσης για τους κάτοικους. Εξασφάλιση της τροφοδοσίας των καταστημάτων. Στηρίζουμε το πρόγραμμα LogAttika της Περιφέρειας Αττικής για τον εξορθολογισμό της τροφοδοσίας της πόλης. Αξιοποιούμε τα πρόγράμματα ψηφιακής έξυπνης διαχείρισης της κυκλοφορίας και της στάθμευσης. Το «smart city»!

Επιδιώκουμε:
Την Επέκταση Τραμ σε Πειραϊκή και Δραπετσώνα-Κερατσίνι-Πέραμα.
Την Αναθεώρηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Τη δημιουργία του Μεγάλου Αρχαιολογικού Περιπάτου των Τειχών στην Πειραϊκή.
Την Ελεγχόμενη Στάθμευση.
Την Έξυπνη Διαχείριση Κυκλοφορίας.
Συν-σχεδιάζουμε τον Πειραιά

ροη ειδησεων