Αρχική Πολιτική Μπαλωμενάκης: Εισάγουμε σημαντικές διατάξεις υπέρ του συλλογικού συμφέροντος

Μπαλωμενάκης: Εισάγουμε σημαντικές διατάξεις υπέρ του συλλογικού συμφέροντος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης, στην εμπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1

  • Αυτά που γίνονται στη διαδικασία της Συταγματικής Αναθεώρησης, μοιάζουν να στήνονται σε κομματικούς συσχετισμούς…

Δεν είναι απόλυτο αυτό, πρέπει να βλέπουμε τη διαδικασία σε πνεύμα συναίνεσης σαν αυτό που υπήρξε στις Επιτροπές.

Πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό και ευτέλισε τη διαδικασία η πρόταση του κ. Μητσοτάκη να γίνει ένα παζάρι, μια ανταλλαγή και ένα προπό, όπως είπε ο Πρωθυπουργός εχθές.

  • Από΄την άλλη η όλη διαδικασία θέλει και ένα μίνιμουμ συναίνεσης, που θα τα βρείτε αυτά;

Σαφές είναι ότι υπάρχει ένα μίνιμουμ συναίνεσης και αυτό είναι σημαντικό. Επίσης αυτές οι ρυθμίσεις εφόσον περάσουν θα ανοίξουν και άλλους δρόμους αντιμετώπισης του πολίτη από το κράτος. Είναι σημαντικές ρυθμίσεις και διατάξεις νεωτερικού τύπου, όπως, πχ, η κατοχύρωση της συλλογικής εργασιακής αυτονομίας, επίσης τα δικαιώματα του αυτοπροσδιορισμού, το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας, το ουδετερόθρησκο κράτος που καταλήγει στην κατοχύρωση της ατομικής ελευθερίας.

  • Είστε σε συζητήσεις με την Εκκλησία βέβαια…

Έτσι πρέπει να είμαστε σε συζητήσεις και κάποια στιγμή θα καταλήξουμε με εκατέρωθεν συμβιβασμούς. Πιστεύω θα ευοδωθεί η προσπάθεια

  • Η πρότασή σας είναι ο Πρ.Παυλόπουλος και δεν θα στηρίξετε κανένα άλλο πρόσωπο;

Βεβαίως, από τη στιγμή που το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ειλημμένη απόφαση. Αυτή είναι θέση και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί την ομαλότητα και την σταθερότητα.

  • Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο κ. Δήμας έβγαλε μια λίστα με 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σπούδασαν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Εχει ένα στοιχείο εντυπωσιασμού αυτό, όπως και η λίστα του κ. Χατζηδάκη ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα, αλλά αυτά δεν είναι στοιχεία σοβαρά. Πιστεύω ειλικρινά ότι στο ζήτημα αυτό και στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ένας σοβαρός διάλογος επ’ αυτού.

Από την μια πλευρά υπάρχουν οικονομικά επιχειρήματα και εισοδηματικού χαρακτήρα επιχειρήματα και από την άλλη πλευρά υπάρχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια που θέλουν διαρκή αναβάθμιση. Εμείς είμαστε υπέρ της παροχής του δημόσιου αγαθού της Παιδείας σε όλους, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.

  • Πιστεύετε ότι έχουν γίνει βήματα για την αναβάθμιση του Ελληνικού Πανεπιστημίου;

Καταβάλλονται προσπάθειες και με τις συγχωνεύσεις που γίνονται τώρα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να αναβαθμιστούν τα πανεπιστήμια. Αυτά είναι κατεξοχήν δύσκολα θέματα και αν θυμάστε όλοι οι υπουργοί Παιδείας έβρισκαν δυσκολίες, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει θάρρος και αποφασιστικότητα να τα λύσει.

Δυστυχώς η ΝΔ και τα άλλα κόμματα δεν έχουν έρθει με μια σοβαρότητα να τα συζητήσουμε αυτά τα θέματα.

  • Δεν πρέπει να γίνει ένας διάλογος για τα συστήματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια;

Ναι, θα ανοίξει αυτός ο απροσχημάτιστος διάλογος για το συλλογικό καλό

  • Ο κ.Μητσοτάκης ρώτησε αν θα αποσυρθούν οι βουλευτές σας…

Ήδη διαψεύστηκε ακόμα για μια φορά… η άλλη πλευρά είναι κουτοπόνηρη, εμείς πάμε με τις προτάσεις μας που είναι ώριμες και με ευρύτερη επιδοκιμασία

 

 

Πηγηthefact.gr

ροη ειδησεων