Αρχική Πολιτική Βέττας: Η χώρα δεν χρειάζεται κραυγές και "ήρωες του ενός λεπτού"

Βέττας: Η χώρα δεν χρειάζεται κραυγές και “ήρωες του ενός λεπτού”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, Δημήτρης Βέττας, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, στον ΑΝΤ1 με τον δημοσιογράφο Γ.Παπαδάκη.

  • Τι σχέση έχετε εσείς με τον κ.Κουίκ ή τι σχέση έχει ο κ. Κουίκ μαζί σας;

Όλοι μας έχουμε ανθρώπους με τους οποίους συμπορευόμαστε χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις, αλλά με ένα κοινό στόχο.

Αν αυτό είναι ευτελισμός, είναι για όλους ευτελισμός, αυτά που λέει η καλεσμένη σας κ. Κεραμέως τα ακούω βερεσέ. Ή είναι για όλους ευτελισμός ή δεν είναι για κανέναν.

Το πρόβλημα είναι ένα και πρέπει να το συζητήσει το πολιτικό σύστημα, αν οι βουλευτές που εκλέγονται κάτω από άλλη σημαία κόμματος, μπορούν να μεταπηδούν σε άλλα κόμματα. Σοβαρές κουβέντες, χωρίς πολλά-πολλά.

Το ότι βρίσκουμε κάτι στη ζωή μας σήμερα δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Η προσωπική μου θέση είναι ότι αν είχα διαφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαινα σπίτι μου. Εάν εγώ διαφωνούσα με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν μπορώ να υπερασπιστώ άλλο κόμμα θα πήγαινα σπίτι μου, δεν μπορώ να υπηρετήσω κάτι άλλο.

Εδώ υπάρχει ένα κομβικό σημείο. Να σταματήσουμε τις φλυαρίες, γιατί η χώρα έχει σημαντικά προβλήματα και έχει ανάγκη από θέσεις και όχι από κραυγές.

Η χώρα έχει μπροστά “κόκκινα δάνεια”, μισθούς, τράπεζες και έχει ανάγκη από θέσεις. Οι κραυγές και τα αλυχτήματα δεν τα χρειαζόμαστε πια

  •  Σας καταλογίζει ο κ. Δημήτρης Καμμένος ότι είστε “μπολσεβίκος”…

Δεν δίνω σημασία σε αυτά. Πρώτα βλέπω ποιος με προσβάλλει. Η εθνική μας θέση ήταν χρόνια τώρα, σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από την λέξη Μακεδονία. Ο κ. Βενιζέλος ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών και είπε την εθνική μας θέση, που ήταν αυτή. Ο κόσμος μπερδεύτηκε γιατί οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπέκρυπταν από τον κόσμο την εθνική μας θέση.

Αν ξέρετε απενεργοποιήσουμε το wifi στη βουλή και το διαδίκτυο, η κοινοβουλευτική ζωή θα γίνει καλύτερη, γιατί γίνονται αιφνιδιακοί προγραμματισμοί -όπως αυτός του κ. Καμμένου- την ώρα της ορκωμοσίας του κ. Κουίκ και να γίνει ο “ήρωας του λεπτού”. Αυτό έκανε, αυτό έγινε. Αυτό αφορά το πολιτικό σύστημα ολόκληρο και μην είμαστε εμμονικοί.

  • Σας εκφράζει η θέση του κ. Πολάκη ότι η γρίππη δεν είναι και καταστροφή; (Κεραμέως)

Γιατί λέτε ψέματα, μην λέτε ψέματα. Ο κ. Πολάκης είπε ότι αυτή η γρίππη είναι ένα γεγονός σε όλη την Ευρώπη. Ο κ. Πολάκης θα έλεγε ποτέ ότι χάνονται παιδιά και αυτό δεν είναι τίποτα; Λέτε συνέχεια ψέματα και δεν είστε σοβαρή.

Η καταστροφή είναι σε όλη την Ευρώπη και μην λέτε ψέματα παίζοντας με την υγεία του κόσμου.

  • Συνταγματική Αναθεώρηση

Για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, υπάρχουν γονείς που έχουν εισόδημα 10.000 ευρώ και έχουν δύο παιδιά που θέλουν να τα σπουδάσουν. Η ΝΔ σ΄αυτούς προκρίνει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τη στιγμή που 5 εκατ Έλληνες γονείς δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, η ΝΔ ζητάει και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Καμία κουβέντα για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Λοιπόν, πρώτα τα δημόσιο πανεπιστήμιο.

 

 

 

ροη ειδησεων