Αρχική Πολιτική Ενας «μπακογιαννικός» εναντίον ενός Μπακογιάννη;

Ενας «μπακογιαννικός» εναντίον ενός Μπακογιάννη;

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Ποντίκι», είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη για τον Δήμο Αθηναίων.

Μάλιστα! Καλά διαβάσατε! Του Δήμου Αθηναίων όπου ο επίσημος υποψήφιος από πλευράς Νέας Δημοκρατίας είναι ο  Κώστας Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Δηλαδή, ένας «μπακογιαννικός» κατεβαίνει εναντίον ενός Μπακογιάννη. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προ αρχαιοτάτων χρόνων ο Γιώργος Βουλγαράκης υπήρξε δεξί χέρι της Ντόρας και έκτοτε διατηρεί καλές σχέσεις τόσο μαζί της όσο και με το καραμανλικό στρατόπεδο (μεταξύ άλλων είναι και κουμπάρος του Θοδωρή Ρουσόπουλου).

Σύμφωνα με το «Ποντίκι», ο Βουλγαράκης, που επί μια εικοσαετία (1989 – 2009) εκλεγόταν βουλευτής στην Α’ Αθηνών, «φαίνεται να εκτιμά ότι είναι σε θέση να συσπειρώσει κατηγορίες πολιτών που, σύμφωνα με τις μετρήσεις, δηλώνουν ότι δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες υποψηφιότητες και επιλέγει να αναμειχθεί ξανά ενεργά με την πολιτική, σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Σε επαφή μαζί του φέρεται να είναι στελέχη της Ν.Δ., πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, παράγοντες της Α’ Αθηνών, αλλά και αρκετά στελέχη των «μικρών» κομμάτων της ευρύτερης Δεξιάς, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα, σε δημοσιές δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ Πάνος Καμμένος όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκαν με θετικά λόγια στην επιστροφή του Γιώργου Βουλγαράκη στην ενεργό πολιτική δράση».

Δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν εδώ: είτε επιβεβαιώνεται πρόσφατη δημοσκόπηση που θέλει τον Κώστα Μπακογιάννη να αγγίζει το 40% οπότε ο έχων πολλές δεξιές ψήφους ρίχνει και στα …λάχανα, είτε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: να μην τραβάει (ούτε αυτό) το παιδί και να χρειάζεται υποστηλώματα. Να χρειάζεται δηλαδή έναν «ανεξάρτητο» δεξιό ψηφοσυλλέκτη που θα μαζέψει ψηφοφόρους απογοητευμένους από ΑΝΕΛΛ και ΛΑΟΣ και τη δεύτερη Κυριακή να τους στείλει στην κάλπη υπέρ Μπακογιάννη.

Επειδή η πρώτη εκδοχή μοιάζει λίγο έως πολύ χλωμή, μάλλον το δεύτερο μπορεί να συμβαίνει. Ο Βουλγαράκης να χρησιμοποιηθεί ως ρεζέρβα εάν ο υιός Μπακογιάννης μείνει από λάστιχο…

Όπως και να έχει το πράγμα, το «γαλάζιο μαντρί» δεν δείχνει και στα καλύτερα του παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από τους δημοσκόπους. Οπότε μέχρι τις κάλπες καλό είναι όλοι να έχουμε ένα απόθεμα καλαμποκιού για αφράτο και ζεστό ποπ-κορν!

 

ροη ειδησεων