Αρχική Πολιτική Κ. Παπακώστα: Ο κ. Μητσοτάκης εκτρέφει το αυγό του φιδιού και ξεπλένει...

Κ. Παπακώστα: Ο κ. Μητσοτάκης εκτρέφει το αυγό του φιδιού και ξεπλένει την Χ.Α (βίντεο)

Συνέντευξη της Κ. Παπακώστα στην ΕΡΤ 1

Η αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, στην εκπομπή “Απευθείας” της ΕΡΤ1.

Απόσπασμα της συνέντευξης

  • Αν είσασταν στο κόμμα της ΝΔ θα είχατε ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Απαντώ, θα με είχε διαγράψει ο κ. Μητσοτάκης από πριν. Αισθάνθηκα βαθύτατα προσβεβλημένη γιατί υποχρεώθηκα σε καιρό ειρήνης και σε καθεστώς δημοκρατίας, με την ιδιότητά μου ως υφ.Προστασίας του Πολίτη, να δέχομαι απειλές. Ανακάλυψα από τις υπηρεσίες ότι ήμουν μακράν η πρώτη στοχοποιημένη από όσους επλήγησαν.

  • Από ποιους είσασταν στοχοποιημένη;

Από τις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ. Ήταν οργανωμένα τα μηνύματα.

  • Γι’ αυτό υποβάλλατε την παραίτησή σας στον Πρωθυπουργό;

Όχι, μόνο γι’ αυτό. Δεν φοβάται η υφ.Προστασίας του Πολίτη. Το θέμα ήταν ότι με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, εθεωρείτο ότι έχω κάνει μια συναλλαγή για την υπουργική καρέκλα που κατέχω σήμερα και η υφέρπουσα ατμόσφαιρα διέρρεε ότι έχω κάνει προδοσία.

  • Καταλάβατε ότι σας κατηγορούν για χρηματισμό;

Για συναλλαγή, για πουλημένους, όπως με απεκάλεσε και πρόσφατα ο κ. Κυρανάκης, και μάλιστα ονόμασε ως “Συνήθη πρακτική” τα απειλητικά μηνύματα και έδωσαν τα τηλέφωνά μας για να μπορεί ο καθένας βαλτός ή αφελής να μας καλούν.

Όταν ο Ελεύθερος Τύπος βγαίνει και επικαλείται τα επιχειρήματα του κ. Βενιζέλου εις βάρος μου, λες και δεν έχει επιχειρήματα να πει η αυτούσια ΝΔ, όταν βλέπεις ανθρώπους από τα ορφανά του Σημίτη να είναι σε πυρήνα με τους ακροδεξιούς, μαζί με την ακροδεξιά ομάδα που βρίσκεται στην ηγετική ομάδα της ΝΔ και κάνουν ότι θέλουν…

  • Υπάρχει ακροδεξιά ηγετική ομάδα στη ΝΔ;

Ασφαλώς και υπάρχει, όταν ήμουν εγώ δεν υπήρχε, εναντιώθηκα σε όλο αυτό και επειδή “χάλαγα την αγορά”, με διέγραψαν για να μην ξεσηκωθεί ο υπόλοιπος κοινοβουλευτικός κόσμος της ΝΔ.

Με στοχοποίηση και προσωπικές προσβολές, με τα “θάνατος στους προδότες”, με κατηγορίες ότι έχουμε ξεπουληθεί, με αναφορές ότι είμαστε πουλημένοι, με τοποθετήσεις του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη ο οποίος δεν εναντιώθηκε ούτε μια φορά σε όλο αυτό. Του κ. Μητσοτάκη τον οποίο θεωρώ και ενορχηστρωτή, διότι όταν όλη η κομματική του πυραμίδα, στοχεύει συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτή είναι η πραγματικότητα και θα κληθεί να απολογηθεί γι’ αυτό

Δεν είχαμε ποτέ χρησιμοποιήσει τέτοιες πρακτικές, αυτές τις πρακτικές του τις αποδίδω στο ότι είναι άβουλος πρόεδρος, ο οποίος είναι και όμηρος της ακραίας πτέρυγάς του που άγεται και φέρεται από αυτή. Θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο χαιδεύει το θυμικό όλων εκείνων που στα αυτιά τους ακούγονται ευχάριστα όλα αυτά. Θεωρώ ότι ξεπλένει την Χρυσή Αυγή και ξεπλένει το αυγό του φιδιού. Είναι η πολιτική μου κριτική. Δεν κάνω προσωπική κριτική. Δεν τον είπα ούτε, εξωνυμένο, ούτε πουλημένο, ούτε προδότη, όπως με αποκαλεί εκείνος εμένα.

ροη ειδησεων