14.5 C
Athens
Πέμπτη, Απρίλιος 25, 2019
Αρχική Απόψεις «Δια, δεν πρόβλεψες την ύπαρξη του Άδωνη-Μπογδάνου»

«Δια, δεν πρόβλεψες την ύπαρξη του Άδωνη-Μπογδάνου»

Tα ''κατορθώματα'' των δύο «άριστων» της ΝΔ, Άδωνη - Μπογδάνου, θα έκαναν τον βασιλιά της Κορίνθου να γελά...και θα τον οδηγούσε να ειρωνευτεί τον δωδεκάθεο.

Από τα Τάρταρα, επανεμφανίζεται ο βασιλιάς Σίσυφος στο δημόσιο βίο και με δηκτικό τρόπο χτυπάει άμεσα την παντογνωσία του δωδεκάθεου.

Ο μεν Αδωνις Γεωργιάδης, με τα fake news (την είδηση ότι ο Πρωθυπουργός πήγε για κρυφές διακοπές στις Μαλδίβες), o δε άλλος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με το… πραξικόπημα στην ΕΡΤ με τα τανκς, ξεπέρασαν αμφότεροι και τον μύθο του Σίσυφου, αλληγορικά πάντα…

Και μπορεί ο Σίσυφος…να είχε εξοργίσει το Δια όταν τον είδε να αρπάζει την Αίγινα, την κόρη του Ασωπού….και να τον καταδίδει (όχι άδικα), προκαλώντας την οργή του , όμως τα »ανδραγαθήματα» των δύο φίλων… της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, Άδωνη και Μπογδάνου, να πείσουν ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, και ότι εκείνοι είναι η μόνη σωτηρία της χώρας, σίγουρα θα έκαναν τον βασιλιά της Κορίνθου να γελά…και να τον οδηγούσε να ειρωνευτεί τον δωδεκάθεο.

Αν λοιπόν υπερίσχυε το σενάριο των δυο «άριστων» της ΝΔ, στον μεν Άδωνη, να πιστεύουμε τα όσα διαδίδει κατά καιρούς, με τα Fake news (για κρυφές διακοπές στις Μαλδίβες, του πρωθυπουργού), και τον δε Μπογδάνο, που καλεί κόσμο (χρυσαυγίτες κυρίως) για εισβολή με τανκς στο ραδιομέγαρο, τότε σίγουρα ο Σίσυφος θα έστελνε επιστολή στον Δία όπου με δηκτικό τρόπο θα υπονοούσε πως η τιμωρία που του είχε επιβληθεί ήταν μυωπική χτυπώντας άμεσα την παντογνωσία του δωδεκάθεου. Η επιστολή σίγουρα θα έγραφε το εξής:

«Δία, Δία, τώρα το έτος 2019 βλέπουμε επιτέλους ποιος γελάει τελευταίος. Νόμιζες ότι η τιμωρία που μου έδωσες ήταν σκληρή; Σε πληροφορώ πως πλέον αποτελεί τη διασκέδασή μου εδώ στα Τάρταρα, και ευχαριστιέμαι όταν βλέπω δύο θνητούς να παράγουν ψευδείς ειδήσεις καθημερινά, και να ονειρεύονται… πραξικοπήματα. Δεν σκέφτηκες να με βάλεις να γράφω κι εγώ τέτοια, και να καλώ κόσμο για να εισβάλουμε στον Παρθενώνα; και σου είχε φανεί σκληρό να ανεβάζω μια πέτρα στην κορυφή ενός βουνού, τόσα ήξερες. Τα λέγαμε με τον Ραδάμανθυ τις προάλλες, και ακόμα και αυτός γελάει με την τιμωρία που μου έβαλες, τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα πρέπει να διαβάζουν Άδωνη καθημερινά (ορισμένοι μάλιστα να τον πιστεύουν), ενώ άλλοι ετοιμάζονται με τον »αντάρτη» Μπογδάνο να πάρουν τα όπλα και να ετοιμάζουν εξέγερση, ξεγελώντας ακόμα και τον ίδιο τους το κόμμα-αρχηγό τους.

Εδώ στη γειτονιά μας, ο Τάνταλος, ο Ιξίων, προσπαθούν και εκείνοι να βρουν τι να κάνουν για να ξεγελάσουν τόσο εσένα όσο και τους θεούς του Κάτω Κόσμου. Πολλάκις μου έχουν ζητήσει να βοηθήσω και εγώ λίγο, αλλά ξεγλιστράω εύκολα όταν τους λέω πως πρέπει να κουβαλήσω το βράχο μου. Καλώ λοιπόν ευθέως εγώ τους Έλληνες σε εξέγερση, και να σταματήσει αμέσως αυτή η φρικτή τιμωρία στην οποία υφίσταται καθημερινά, από εκείνους τους θνητούς-που θέλουν να λέγονται -πολιτικοί, που προάγουν τακτικές περιθωριακών και ακροδεξιών τύπων. Ένας θεός που δεν μπορεί να προβλέψει την ύπαρξη ενός ‘Άδωνη κι ενός Μπογδάνου δεν αξίζει το σεβασμό και την υπακοή κανενός».

Και μπορεί ο αρχικός μύθος, του Σίσυφου, να αναφερόταν στο μάταιο των προσπαθειών του ανθρώπου-με διάφορες ερμηνείες- στην περίπτωση του Άδωνη Γεωργιάδη και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο Πλούτωνας-αν ζούσε-θα προσπαθούσε να βρει την τέλεια… τιμωρία για τους δύο, έτσι ώστε να τους κρατά συνεχώς απασχολημένους για να μη μηχανευτούν κανένα νέο κόλπο για να εξαπατήσουν τους Έλληνες!

Αλλά όπως θα έλεγε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, τι ωφελεί χωμένος μέχρι το λαιμό στη λάσπη, να κρατάς τα νύχια των χεριών σου καθαρά;

ροή ειδήσεων