Αρχική Επιστήμη Τεχνολογία Η Apple θα επιβραβεύσει τον 14χρονο που ανακάλυψε το bug στο Facetime

Η Apple θα επιβραβεύσει τον 14χρονο που ανακάλυψε το bug στο Facetime

Η Apple θα επιβραβεύσει τον 14χρονο Grant Thompson, μαθητή Λυκείου από την Αριζόνα, για την ανακάλυψη του bug στην εφαρμογή βιντεο-κλήσεων Facetime

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters η Apple θα επιβραβεύσει τον 14χρονο Grant Thompson, μαθητή Λυκείου από την Αριζόνα, για την ανακάλυψη του bug στην εφαρμογή βιντεο-κλήσεων Facetime.

Η ανακάλυψη του bug έγινε πριν από περίπου δύο εβδομάδες όταν ο 14χρονος ξεκίνησε ομαδική κλήση μεταξύ φίλων που συμμετείχαν σε διαδικτυακό παιχνίδι. Η μητέρα του Michele Thompson προσπάθησε επανειλλημένα να επικοινωνήσει με την εταιρία μέσω email και κοινωνικών δικτύων αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά η Apple επικοινώνησε μαζί της πριν από μια εβδομάδα όταν το bug είχε γίνει ήδη γνωστό στο διαδίκτυο.

To Bug στο Facetime

Το συγκεκριμένο bug έιχε να κάνει με το ότι ο χρήστης που καλούσε στο Facetime είχε τη δυνατότητα να ακούει τον ήχο του συνομιλητή χωρίς ο δεύτερος να έχει καν αποδεχτεί την κλήση.

Η λύση στη νέα αναβάθμιση

Η Apple έδωσε τελικά τη λύση στο σοβαρό αυτό bug πριν λίγες ώρες με την έκδοση την αναβάθμισης του iOS 12.1.4. Στα credits της νέας αναβάθμισης του iOS, όπου διορθώνεται το συγκεκριμένο bug, αναφέρεται και το όνομα του 14χρονου μαθητή.

Η εταιρία έχει σε ισχύ συγκεκριμένο πρόγραμμα από το 2016 με χρηματικά έπαθλα. Τα έπαθλα αυτά αγγίζουν έως και τις 200.000 δολλάρια για χρήστες που ανακαλύπτουν bugs στο λογισμικό της.

Η Apple επιβεβαίωσε ότι πέρα από την επιβραβεύση της οικογένειας Thompson θα συμμετέχει και στη μελλοντική εκπαίδευση του 14χρονου.

Photo credit ROSLAN RAHMAN/AFP/Getty Images

Περισσότερα άρθρα τεχνολογίας

ΠηγηEngadget

ροη ειδησεων