Αρχική Απόψεις Ζήτω η τρέλα!

Ζήτω η τρέλα!

Eπιμένει η ΝΔ να επιτίθεται στην κυβέρνηση και να την χαρακτηρίζει «κουρελού» αλλά δεν φυσικά δεν τους πειράζει καθόλου εκεί στο κόμμα που Αυτιάς, Μπογδάνος, Λοβέρδος, Μαρκόπουλος, Πανούτσος και λοιποί επαγγελματίες της ενημέρωσης κατεβαίνουν με ψηφοδέλτια της ΝΔ. Επίσης δεν τους πειράζει καθόλου που παρότι οι υποψηφιότητες όλων αυτών έχουν ανακοινωθεί ή πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα, εξακολουθούν να εργάζονται σε εφημερίδες, σε κανάλια, να έχουν εκπομπές στο ραδιόφωνο, να εμφανίζονται σε τηλεοπτικά πάνελ ως αντικειμενικοί και έγκριτοι δημοσιογράφοι!

  • Έλενα Καραμαγκάλη

Πώς το είχε πει ο Πορτοσάλτε στο twitter; «Συνεχίστε εσείς την προπαγάνδα, εμείς τη δημοσιογραφία». Εμ, δεν το βλέπουμε; Ο άνθρωπος που αποθεώθηκε στο one man show ή αλλιώς κοπή της πίτας του Άδωνι Γεωργιάδη, ισχυρίζεται ότι κάνει δημοσιογραφία. Δεν φταίνε όμως αυτοί. Φταίει ότι ως επαγγελματίες έχουμε μεγάλη ανοχή, έχουμε μεγάλη διαπλοκή, μας αρέσουν οι δημόσιες σχέσεις, μας αρέσει να μας «χαϊδεύουν» οι πολιτικοί. Τότε, θα ρωτήσει κανείς, πώς είναι η δημοσιογραφία ανεξάρτητη και απέναντι στην εξουσία; Ε δεν είναι και ποτέ δεν ήταν! Τόσο απλά.

Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο έχει πάρει τελευταία διαστάσεις…επιδημίας. Δεν έχει ξαναγίνει τόσο φανερά και τόσο απενοχοποιημένα δημοσιογράφοι να στηρίζουν ανοιχτά ένα κόμμα, να κατεβαίνουν υποψήφιοι κι αν δεν τους «κάτσει» να επιστρέφουν στην ενημέρωση.

Δεν είναι μόνο ασύμβατο με την αντικειμενικότητα, δεν είναι μόνο αντιδεοντολογικό και δεν υπονοεί απλώς πως κάποιοι μπορούν άνετα να κοροϊδεύουν κατάμουτρα τους αναγνώστες, τους ακροατές ή τους τηλεθεατές. Είναι πρωτίστως θέμα διαφάνειας και ειλικρινούς στάσης απέναντι σε όλους αυτούς που επιλέγουν από ποιους θα ενημερωθούν.

Διαφορετικά ο κλάδος θα συνεχίσει να απαξιώνεται και μάλιστα πολύ περισσότερο σε σχέση με το σύνθημα «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι». Το ζήτημα είναι να προστατευθεί όχι μόνο η ακεραιότητα και η υπόληψη των δημοσιογράφων, αλλά η επαγγελματική τους υπόσταση και το μέλλον του κλάδου που κινδυνεύει να ταυτιστεί με τα fake news και τη διασπορά χυδαίων ψεμάτων.

ροη ειδησεων