Αρχική Απόψεις Ο επικίνδυνος κ. Μητσοτάκης

Ο επικίνδυνος κ. Μητσοτάκης

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη σύγκρουση στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου στο Politico περί «αποσχιστικών δυνάμεων στη Βόρεια Ελλάδα» ενόψει της επίλυσης του Μακεδονικού. Τότε ο Μητσοτάκης είχε αρνηθεί με κατηγορηματικό τρόπο ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής το δημοσίευμα του Politico, στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «υπάρχει φόβος για «περιφερειακές αναταραχές» στην ελληνική Μακεδονία, όπου αποσχιστικές δυνάμεις ενδέχεται να δουν τη συμφωνία ως μια ευκαιρία να οργανωθούν.

  • Έλενα Καραμαγκάλη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να δήλωσε στην γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ότι «δεν θα επιτρέψει να γίνει Καταλονία η Βόρεια Ελλάδα», επιμένοντας σε αυτό που είχε διαψεύσει, ότι δηλαδή υπάρχουν αφενός αποσχιστικές δυνάμεις στη Βόρεια Ελλάδα και αφετέρου πως εγείρεται λόγω της συμφωνίας ζήτημα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, κάτι που δεν έχει υποστηρίξει κανείς άλλος, ούτε καν το εθνικιστικό VMRO της ΠΓΔΜ.

Φυσικά δεν πρόκειται για τυχαίες δηλώσεις, ούτε για πολιτικό ολίσθημα λόγω της άγνοιάς του. Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη στάση και μάλιστα σε ένα μείζον εθνικό θέμα. Ο κ. Μητσοτάκης εσκεμμένα συγκρίνει την Καταλονία με την Μακεδονία, παρότι στην Καταλονία μιλούν διαφορετική γλώσσα και αυτοπροσδιορίζονται ως διαφορετικός λαός από τους Ισπανούς. Ο κ. Μητσοτάκης με αυτές τις δηλώσεις, που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν διαψευστεί, είναι σαν να δίνει το σήμα να εκφραστούν και να πάρουν σάρκα και οστά παρόμοιες τάσεις, εάν και εφόσον υπάρχουν,  σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δημιουργήσει αναταραχή από την οποία νομίζει πως θα αποκομίσει εκλογικά οφέλη.

Στην ελληνική ιστορία δεν συμβαίνει συχνά να καταγράφεται τόσο πολιτικά και εθνικά ανεύθυνη στάση από αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την οποία εξάπτονται και καλλιεργούνται εσκεμμένα όλα τα φοβικά σύνδρομα των Ελλήνων πάνω σε αβάσιμες και ανιστόρητες κοτσάνες ώστε να ωφεληθεί κομματικά μια παράταξη. Ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος και το πιο λυπηρό από όλα είναι πως δεν υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος εντός της ΝΔ να τον συγκρατήσει από δηλώσεις που μόνο κακό κάνουν στη χώρα.

ροη ειδησεων