Αρχική Κοινωνία Αυτοπρόσωπη εμφάνιση Μανιαδάκη… στην Ευελπίδων

Αυτοπρόσωπη εμφάνιση Μανιαδάκη… στην Ευελπίδων

Ο Νίκος Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην πολύκροτη υπόθεση Novartis εμφανίστηκε σήμερα, αυτοβούλως, ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το συμβούλιο των δικαστών αναμένονταν να εξετάσει την ένσταση ακυρότητας,  που ο ίδιος έχει καταθέσει κατά της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί σε βάρος του και τον φέρνει αντιμέτωπο με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, αλλά και την άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα που του επιβλήθηκε προσφάτως.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, αν και δεν κλήθηκε από το δικαστήριο να παρίσταται στην διαδικασία, έλαβε αυτή την απόφαση προκειμένου να εκθέσει ο ίδιος, ενώπιον των δικαστών, τα επιχειρήματά του και παρέδωσε στο δικαστικό συμβούλιο πολυσέλιδο υπόμνημα, ενώ περίπου μια ώρα μετά, κατά την έξοδο του από την αίθουσα έκανε και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται  ότι η δικογραφία σε βάρος του Ν. Μανιαδάκη βρίσκεται ήδη στην αρμόδια ανακρίτρια, η οποία αφού την μελετήσει αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο. Στον Ν. Μανιαδάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ οι Εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνα για  αδικήματα που αφορούν νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας.

 

ροη ειδησεων