Αρχική Κόσμος Συρία: Οι δυνάμεις του Άσαντ εισήλθαν στην Μανμπίζ μετά το κάλεσμα των...

Συρία: Οι δυνάμεις του Άσαντ εισήλθαν στην Μανμπίζ μετά το κάλεσμα των Κούρδων μαχητών

Ο συριακός στρατός μπήκε στο Μανμπίτζ την Παρασκευή και τόνισε ότι «παρέχει εγγυήσεις για την πλήρη ασφάλεια όλων των Σύρων πολιτών και των άλλων» που κατοικούν στην περιοχή.

Υψώνοντας τη σημαία της Συρίας, έδωσε εγγυήσεις για την ασφάλεια των Σύρων πολιτών και όλων όσων κατοικούν εκεί.

Νωρίτερα σήμερα, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) κάλεσαν τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης να αναλάβει τον έλεγχο του Μανμπίτζ ενόψει των σχεδίων της Τουρκίας να ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη, που βρισκόταν προηγουμένως υπό τον έλεγχο του YPG, σταμάτησε να προστατεύεται από τις κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα επικεντρωθούν στον αγώνα κατά του ISIS στα ανατολικά του Ευφράτη.

Εν μέσω της τουρκικής απειλής οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων τάσονται στο πλευρό του συριακού στρατού που μπήκε στο Μανμπίτζ για να τους προστατέψει.

Οι Κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την καθοδήγηση των Κούρδων υποστηρίζουν την είσοδο του Συριακού Στρατού στο Μάνμπιτζ για να την προστασία του εδάφους της Συρίας από πιθανή εισβολή που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει η Τουρκία.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος της SDF Τζιάν Αχμέντ

«Οι Κούρδοι και η συριακή κυβέρνηση είναι μία οικογένεια» τόνισε μεταξύ άλλων.

Η υποστηρικτική δήλωση έρχεται την ίδια μέρα που ο συριακός στρατός εισήλθε στο Μανμπίτζ αφού έλαβε αίτημα από τις μονάδες προστασίας του κουρδικού λαού (YPG) για ανάληψη του ελέγχου της πόλης ενόψει των σχεδίων της Τουρκίας να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση εκεί.

ροη ειδησεων