Αρχική Οικονομία Διορθώσεις σε Συντάξεις Χηρείας και ΕΚΑΣ. Γιατί μπαίνουν στο "δεύτερο πακέτο" της...

Διορθώσεις σε Συντάξεις Χηρείας και ΕΚΑΣ. Γιατί μπαίνουν στο «δεύτερο πακέτο» της ΔΕΘ

Δύο νέα μέτρα ανακούφισης για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, περιλαμβάνονται στο «δεύτερο πακέτο» της ΔΕΘ, που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας.

  • του Ανδρέα Πετρόπουλου

Αναλυτικά στην επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού (μέχρι 15/2 θα είναι έτοιμο το πόρισμα της Επιτροπής) και την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών, θα προστεθούν η μη περικοπή των συντάξεων χηρείας για την ειδική κατηγορία 52 – 55 ετών, και η διατήρηση της τελευταίας κλίμακας του ΕΚΑΣ των 35 ευρώ (μηνιαίως)  και μετά τον Μάϊο του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τη διατήρηση του συγκεκριμένου ποσού στη χαμηλότερη κατηγορία των συνταξιούχων, εξετάζεται ισοδύναμο μέτρο άμεσης αναπλήρωσης.

Για τις συντάξεις χηρείας, πηγές του υπουργείου Εργασίας σημείωναν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία οριζόντια περικοπή, ούτε θα μείνουν χωρίς σύνταξη συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες.

«Τώρα μπορούμε με ιδιαίτερη ευαισθησία να δούμε πως θα τακτοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα» τόνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας επίσης ότι όσοι έχουν ανήλικα τέκνα ή αναπηρία από 67% και πάνω θα εξακολουθούν να λαμβάνουν την σύνταξη

 

 

ροη ειδησεων