Αρχική Απόψεις Μητσοτάκης εξωτερικού

Μητσοτάκης εξωτερικού

Μετά τη συνέντευξη στην ιταλική RAI o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στους Financial Times για τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει «ως ο επόμενος πρωθυπουργός» της χώρας και το σχέδιό του να καταστήσει πιο ανταγωνιστική την Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα φιλοτεχνείται το μετριοπαθές προφίλ ενός φιλικού στην αγορά πολιτικού, με καλές σπουδές και εξαιρετικό βιογραφικό – μάλιστα στον τίτλο των Financial Times ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται ως τέως σύμβουλος της ΜcKinsey, αμερικανικής εταιρίας συμβούλων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

O κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεσμεύεται να «ξεκλειδώσει» την επένδυση στο Ελληνικό, η οποία έτσι κι αλλιώς θα ξεκινήσει πριν το Πάσχα του 2019, όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, αλλά θα αναβιώσει το επενδυτικό πρότζεκτ της καναδικής Eldorado στις Σκουριές. Ένα πρότζεκτ που δηλητηριάζει τα πάντα στη Χαλκιδική και η εταιρία δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, δεσμεύεται πως θα τα βάλει με τους εγχώριους ολιγάρχες και θα πατάξει τη διαπλοκή. Φυσικά, υπόσχεται στους υποψήφιους επενδυτές μείωση φόρων στις επιχειρήσεις, διευκολύνσεις, ρευστότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρότι προέρχεται από γνωστή πολιτική οικογένεια, επιθυμεί να αποτινάξει από πάνω του την ταμπέλα του ελιτιστή ενώ αναφέρεται πως στην περίοδο της κρίσης, ο Μητσοτάκης έπαιξε «μικρό ρόλο» αφού το αίτημα της Τρόικας να απολύσει 15.000 δημόσιους υπαλλήλους ανακόπηκε από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια επιτυχημένη προσπάθεια να αναδειχθεί ο κ. Μητσοτάκης ως ο «γητευτής των αγορών», ωστόσο οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μπορεί με μεγάλη ευκολία να «πετάει τα ρούχα» του φιλελεύθερου πολιτικού και να φορά αυτά ενός σκληρού Δεξιού σε ζητήματα όπως το Μακεδονικό, τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, την Εκκλησία, τη μετανάστευση, την ασφάλεια με την πλήρη υιοθέτηση της ατζέντας Άδωνι – Σαμαρά.

  • Άρθρο της Έλενας Καραμαγκάλη για το «thefact.gr»

ροη ειδησεων