Αρχική Απόψεις Θα σας εξαφανίσωμεν!

Θα σας εξαφανίσωμεν!

Σε μια άκρως ειλικρινή τοποθέτηση το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης περιέγραψε το διακύβευμα για το κόμμα του, το οποίο συνοψίστηκε στην εξής φράση: «η στρατηγική μας πρέπει να είναι, ή εξαφανίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή μας εξαφανίζει». Δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη του κόμματος καλούν τον κόσμο να τους στηρίξει με στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το μήνυμα του κ. Μαλέλη αποτελεί περισσότερο κραυγή αγωνίας παρά οτιδήποτε άλλο. Φυσικά, κανείς δεν πρόκειται να κατηγορήσει το Κίνημα Αλλαγής για εμφυλιοπολεμική ρητορική, όπως για παράδειγμα έγινε όταν διατυπώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα το δίλημμα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Το Κίνημα Αλλαγής παρά τα αλλεπάλληλα λίφτινγκ στην εικόνα του και την προσπάθεια σύναψης ευρύτερων συνεργασιών για ένα κοινό μέτωπο της Κεντροαριστεράς απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ – το οποίο σε πολύ μικρό διάστημα οδηγήθηκε σε φιάσκο με την αποχώρηση του Ποταμιού από το εγχείρημα – δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, η ταύτισή του με τις επιλογές της ΝΔ σε κρίσιμα ζητήματα δεν φαίνεται να βοηθά στη δημοσκοπική του ανάκαμψη.

Με τη λήξη του διλήμματος «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» που εξέπνευσε στις 21 Αυγούστου και την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα στήριξης,  δημιουργείται ένα νέο δίπολο γύρω από το ερώτημα πρόοδος ή συντήρηση.

Σε αυτό το ερώτημα θα κληθούν να πάρουν θέση όλα τα κόμματα. Το ΚΙΝΑΛ προς το παρόν επιλέγει να βρίσκεται με κάθε ευκαιρία απέναντι στην κυβέρνηση και αυτό το φέρνει αναπόφευκτα πιο κοντά στη ΝΔ.

Η παρουσία του κ. Τσίπρα στα συνέδρια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και η ανάδειξή του ως τον μελλοντικό φυσικό ηγέτη της Σοσιαλδημοκρατίας περιπλέκει έτι περαιτέρω τα πράγματα και το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται αντιμέτωπο όχι μόνο με ζητήματα υπαρξιακής και ιδεολογικής κατεύθυνσης, αλλά η προφυλάκιση Παπαντωνίου και η εντολή ανοίγματος των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη είναι πιθανό να αποτελέσουν την «χαριστική βολή» για το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα.

  • Έλενα Καραμαγκάλη- Δημοσιογράφος

ροη ειδησεων