Αρχική Πολιτική "Κατσαπλιάδες και βρυκόλακες στη ΝΔ που παρακολουθούν τι μπορεί να πιάσει για...

«Κατσαπλιάδες και βρυκόλακες στη ΝΔ που παρακολουθούν τι μπορεί να πιάσει για να χτυπήσουν τον αντίπαλο»

Κόκκινο χτύπησε η ένταση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση επί του άρθρου 3 για τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας, που πυροδότησε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών και κατηγοριών και την εμπλοκή ακόμη και βρικολάκων.

Τα αίματα άναψαν με την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη που κατηγόρησε τα κυβερνητικά στελέχη ως «εθνομηδενιστές», καταλογίζοντάς τους προσπάθεια κατάργησης της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων μέσω του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας, επαναλαμβάνοντας την άποψή του περί αφαίρεσης του σταυρού από τη σημαία και τα σχολεία.

Τα πυρά του «γαλάζιου» βουλευτή ανέλαβε να αποκρούσει με εξίσου αιχμηρό ύφος και σκληρή γλώσσα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, χαρακτηρίζοντάς τον «θεωρητικό της ακροδεξιάς».

«Το ζήτημα των κοινωνικών ταυτοτήτων το ανέδειξε η Αριστερά. Κύριε Βορίδη είστε θεωρητικός της ακροδεξιάς, η οποία βέβαια είναι μειοψηφία στη ΝΔ και δεν έχει σχέση με τους κατσαπλιάδες της Χρυσής Αυγής. Πρέπει όμως να δείτε τι θα κάνετε», σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Αναφερομένη, δε, στο προσύμφωνο Τσίπρα – Ιερώνυμου, πρόσθεσε πως σε αντίθεση με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος και το απέδειξε και με τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κορυφώνοντας την επίθεσή της στην αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτήρισε τους βουλευτές της «βρυκόλακες». «Είστε βρυκόλακες που παρακολουθείτε τι μπορεί να πιάσει στην νέα εποχή να δημιουργήσει πρόταση στον αντίπαλο. Δεν έχετε πρόταση χτυπάτε μόνο πρωτοβουλίες αντιπάλου», είπε χαρακτηριστικά.

ροη ειδησεων