Αρχική Επιστήμη Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Διεθνές τριήμερο συνέδριο για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας διεξάγεται, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα από σήμερα έως την ερχόμενη Κυριακή, με την παρουσία ανώτατων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από διάφορα κράτη της Ευρώπης.

Το συνέδριο διοργανώνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τη συνδρομή της γενικής γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, Γενικοί και Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς από την Ευρώπη, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Eurojust, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων, καθώς και εκπρόσωποι από εισαγγελικές αρχές τμημάτων διεθνούς συνεργασίας.

Οι θεματικές του συνεδρίου αφορούν:

• Τη Δομή, την οργάνωση και τις εξουσίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
• Τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με την OLAF και την EUROJUST
• Το συντονιστικό ρόλο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας από τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Επιθεώρησης και Ελέγχου
• Το ρόλο της γενικής γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς στην καταπολέμηση της απάτης σε βάρος του εθνικού και του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, και
• Την εκπαίδευση του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ οι εργασίες του θα διεξαχθούν στο Μέγαρο Μουσικής (17.00)

ροη ειδησεων