Αρχική Πολιτική Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών

Με την ευρύτερη στήριξη της Ολομέλειας της Βουλής εγκρίθηκε η τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών στους δικαιούχους ειδικών μισθολογίων.

Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν οι κυβερνητικές ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Θετικά ψήφισαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, και Ποτάμι εκτός της Χρυσής Αυγής που ψήφισε «παρών»

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της κοινοτικής οδηγίας για τις ελάχιστες προϋποθέσεις για προαγωγή κινητικότητας εργαζομένων μεταξύ των κρατών μελών με τη βελτίωση απόκτησης και διατήρησης δικαιωμάτων συμπληρωματικής συνταξιοδότησης.

Η τροπολογία αφορούσε την καταβολή αναδρομικών ύψους 820 εκατ. ευρώ στους ένστολους, γιατρούς (ΕΣΥ και επικουρικούς), πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς. Η επιστροφή αναδρομικών κρατήσεων αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, την οποία κάλεσε «να μην κουνάει το δάκτυλο» για τα αναδρομικά. «Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για το κοινοβούλιο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, και σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποκαθιστά τις αδικίες της μνημονιακής λαίλαπας.

ροη ειδησεων