Αρχική Επικαιρότητα Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν βλέπει μακριά

Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν βλέπει μακριά

«Τα πολεοδομικά ζητήματα θα προσπαθήσω να τα λύσω, πάντα προσπαθούμε να περάσουμε τις πολιτικές μας θέσεις μέσα από τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Αν αυτό δεν περάσει θα κρίνουμε, πάμε όμως ως μια πολιτική δύναμη με προγραμματικές θέσεις και βάσεις» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Δημαράς, σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 83ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Δημαρά, «το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν βλέπει μακριά, ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη που φέρνει κέρδη και καταναλωτισμό με φτώχεια και δυστυχία, υποτιμά τους υπαρκτούς κινδύνους και υπονομεύει τη ζωή μας και το μέλλον της ανθρωπότητας». Ο ίδιος έκανε λόγο για συσπείρωση, καλώντας «όλους τους νέους να έρθουν μαζί μας και να παλέψουν, γιατί μόνο η ενότητα μπορεί να προωθήσει τις αρχές της οικολογίας».

«Η ανάγκη παρέμβασης της πολιτικής οικολογίας, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό και παγκόσμιο, προέρχεται από τη βασική εκτίμηση ότι η ζωή των ανθρώπων, αλλά και εν γένει η ζωή στον πλανήτη μας, κινδυνεύει να καταρρεύσει από τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις» ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Αποτίμηση του έργου των Οικολόγων Πράσινων στην κυβέρνηση όπου «τολμήσαμε να αναλάβουμε τη συνευθύνη να ανορθώσουμε την οικονομία μέσα από την Ευρωζώνη, τη συνευθύνη να αποφύγουμε το Grexit ώστε να μην εξαγοραστεί η χώρα για ένα κομμάτι ψωμί» έκανε, από την πλευρά του, ο τέως υπουργός, βουλευτής Β’ Αθήνας και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης.

ροη ειδησεων