11.6 C
Athens
Παρασκευή, Μάρτιος 22, 2019
Αρχική Επικαιρότητα Ρ. Σβίγκου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες των στελεχών...

Ρ. Σβίγκου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες των στελεχών του

Ρ. Σβίγκου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες των στελεχών του

Η εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «24/7» και τον Βασ. Σκουρή, τόνισε μεταξύ άλλων: «Βλέπουμε χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, δολοφονίες χαρακτήρων, βλέπουμε ψευδείς ειδήσεις από διάφορα ΜΜΕ. Κι αυτό που ουσιαστικά κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις είναι η τεράστια επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να έρθει στην εξουσία»

«Σίγουρα είναι θετικό γεγονός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε χθες η Ν.Δ τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας. Είναι καιρός να συστρατευτούμε όλοι με ειλικρίνεια στην αναγκαιότητα να μπει ένα τέλος στην οικιστική αυθαιρεσία αλλά και να αναβαθμιστεί ουσιαστικά η προστασία της χώρας μας από τις (φυσικές) καταστροφές. Θα ήθελα να συνεχιστεί αυτή η τακτική από τη Ν.Δ.», ανέφερε η Ράνια Σβίγκου, προσθέτοντας: «Δεν είμαι όμως και ιδιαίτερα αισιόδοξη, γιατί την ίδια στιγμή που η Ν.Δ. κεντρικά στηρίζει αυτές τις προσπάθειες του πρωθυπουργού, ζητάει μετ’ επιτάσεως την προκήρυξη εκλογών μετά απ’ αυτή την καταστροφή, μάλιστα για τις 20 Αυγούστου».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ακόμα:

– Για την εκλογολογία:

• Βέβαια εκλογές έχει ζητήσει εκατοντάδες φορές από τον Νοέμβρη του 2016 που έχει γίνει αρχηγός της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης, αλλά εκτός από τη συνεχή του επίκληση στο ζήτημα των εκλογών, βλέπουμε και μια σειρά στελεχών της Ν.Δ., είτε τον κ. Οικονόμου, είτε λίγες μέρες πριν τον κ. Γεωργιάδη να επιδίδονται σε αήθεις επιθέσεις απέναντι στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, πράγμα το οποίο, εμένα τουλάχιστον, μου δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω απ’  αυτές τις χυδαιότητες, σε καμία περίπτωση δεν τις έχει καταδικάσει. Αυτή είναι μια στρατηγική την οποία έχει επιλέξει η Ν.Δ., δεν πρόκειται απλώς για παρεκτροπή ορισμένων στελεχών της ΝΔ.

Για τις δηλώσεις Αυλωνίτου και τις απειλές Οικονόμου

• Η κ. Αυλωνίτου έκανε μια ατυχέστατη δήλωση στην ένταση της στιγμής, όπως δήλωσε και η ίδια, και στη συνέχεια  την ανακάλεσε. Κι αυτό είναι προς τιμήν της. Θα ήθελα, όμως, να σημειώσω την υποκρισία τόσο μερίδας των ΜΜΕ όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εξοργίζονται από τη συγκεκριμένη δήλωση της Ε. Αυλωνίτου, αλλά αγνοούν παντελώς τις απειλές Οικονόμου για κλωτσιές, τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη που πριν λίγες μέρες μιλούσε για ρουσφέτι του Τσίπρα στον Κουφοντίνα για την μεταγωγή του τελευταίου… Πρόκειται για τεράστια υποκρισία και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ούτε για τους τύπους δεν έχει καταδικάσει αυτές τις άθλιες δηλώσεις.

• Βλέπουμε χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, δολοφονίες χαρακτήρων, βλέπουμε ψευδείς ειδήσεις από διάφορα ΜΜΕ. Κι αυτό που ουσιαστικά κρύβεται πίσω απ’  αυτές τις επιθέσεις είναι η τεράστια επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να έρθει στην εξουσία. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω απ’  αυτό.

Για το ρόλο συγκροτημάτων ΜΜΕ:

• Υπάρχουν συγκεκριμένα μιντιακά συμφέροντα, τα οποία τα έχουμε δει από την πρώτη στιγμή της εκλογής του κ. Μητσοτάκη, το πώς έχουν αντιμετωπίσει την κυβέρνηση. Δεν μιλάμε για μια σκληρή δημοσιογραφική κριτική, η οποία έχει να κάνει με την  έρευνα, η οποία έχει να κάνει με τη διατύπωση άποψης, που συμβάλλουν στο να προχωράνε οι δημοκρατίες, να προχωρά η πολιτική αντιπαράθεση. Έχουμε να κάνουμε με fake news, έχουμε να κάνουμε με συκοφαντίες και με μια απίστευτη εκστρατεία προπαγάνδας εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το πού θα κριθεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ:

• Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθούν από το πώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής της καταστροφής, από την ταχύτητα και την τόλμη με την οποία θα προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές και δεν θα κριθούν από το αν θα συμμετάσχουν ή όχι σ’  αυτή την μαύρη εκστρατεία επικοινωνίας που έχει εξαπολύσει η Ν.Δ.

Για την πτώση της ανεργίας και τη νέα περίοδο μετά τις 20/8:

• Χθες είχαμε μια πάρα πολύ σημαντική είδηση: Για πρώτη φορά από το 2011 η ανεργία στη χώρα μας πέφτει κάτω από το 20%. Αυτή είναι μια πάρα πολύ σημαντική είδηση, που δείχνει ότι η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα. Και βέβαια πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να πολλαπλασιαστούν αυτές οι θετικές ειδήσεις.

• Στην επόμενη περίοδο, μετά τις 20 Αυγούστου, θα επουλωθούν οι πληγές της κοινωνίας από τα μνημονιακά χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης και των μισθωτών και των συνταξιούχων.

ροή ειδήσεων