Αρχική Πολιτισμός Το ΑΠΘ φέρνει το CERN στη Θεσσαλονίκη!

Το ΑΠΘ φέρνει το CERN στη Θεσσαλονίκη!

Το ΑΠΘ φέρνει το CERN στη Θεσσαλονίκη!

Βραδιά εκλαΐκευσης της επιστήμης και ιδιαίτερα της έρευνας που πραγματοποιεί στο CERN, για τους φοιτητές των Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, τους μαθητές των Λυκείων και το ευρύτερο κοινό της πόλης οργανώνει η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Πυρηνικής Φυσικής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, που συμμετέχει στο πείραμα ATLAS του CERN.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στις 20:00, στον καλλιτεχνικό χώρο «Ύψιλον» (Εδέσσης 5), στη Θεσσαλονίκη, ενώ σύντομες παρουσιάσεις με ενδιαφέροντα βίντεο θα ξεκινήσουν στις 20:30.

Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, που εργάζονται στο Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο CERN, θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία της ανακάλυψης του σωματιδίου Higgs.

Το κοινό, με τη σειρά του, μπορεί να θέτει ερωτήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να μάθει για τις πρώτες στιγμές του Σύμπαντος ή για τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα της Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων.

Οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι των σωματιδίων θα μπορέσουν κατανοήσουν πόσο δύσκολο είναι τα σωματίδια να βρουν το «ταίρι» τους και να δημιουργήσουν ένα καινούργιο σωματίδιο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COST Action VBSCan, που διοργανώνεται από σήμερα έως την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στο ΑΠΘ.

ροη ειδησεων