Αρχική Επικαιρότητα Ντ. Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υποθηκεύσει τη δημόσια...

Ντ. Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία

Ντ. Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία

Η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να υποθηκεύσει για 99 χρόνια την περιουσία του ελληνικού λαού έναντι 26 δισ. ευρώ, υπογράμμισε μιλώντας στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εδώ ήμασταν όταν κουβεντιάζαμε το υπερταμείο. Σας έλεγα ότι αυτό που κάνετε είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο. Οδηγούμαστε σήμερα να βάζετε υποθήκη για 26 δισ. ευρώ, το σύνολο της περιουσίας του ελληνικού λαού. Λυπάμαι πολύ και σας το λέω ευθέως, όπως το νιώθω. Δεν έχετε καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να το κάνετε αυτό. Τα υπόλοιπα πράγματα μπορούμε να τα διορθώσουμε. Και τους νόμους να αλλάξουμε μπορούμε, και τη φορολογία να μειώσουμε μπορούμε, και να αυξήσουμε μια σύνταξη. Αυτό όμως δεν θα μπορεί να το αλλάξει καμία επόμενη κυβέρνηση. Δεν έχετε, λοιπόν, δικαίωμα, ούτε εκπροσωπείτε σήμερα την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για να υποθηκεύσετε την περιουσία του ελληνικού λαού για 99 χρόνια έναντι 26 δισ. ευρώ. Δεν το έχετε αυτό το δικαίωμα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η θεωρία της καθαρής εξόδου είναι και επισήμως μύθος και η πολιτική του 4ου Μνημονίου γίνεται πλέον καθεστώς», ανέφερε επίσης η βουλευτής της ΝΔ.

ροη ειδησεων