Αρχική Πολιτική Αντιπαράθεση της ΣΕΒΓΑΠ με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΛΓΟ για την...

Αντιπαράθεση της ΣΕΒΓΑΠ με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΛΓΟ για την φέτα

Ευθύνες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΟ για την απώλεια κονδυλίων ύψους 6,5 εκατ. ευρώ από δύο ευρωπαϊκά προγράμματα για την προώθηση της φέτας, επιρρίπτει ο ΣΕΒΓΑΠ.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Χρήστος Αποστολόπουλος, στην Τρόικα του 9.84, “ τα χρήματα αυτά ήταν πολύ σημαντικά για την προώθηση της φέτας και δυστυχώς τα διαχειρίστηκε ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο».

«Δεν μπόρεσε να κάνει τους διαγωνισμούς στην ώρα τους, και εννοώ ότι δεν τους έφθασαν οχτώ μήνες για να κάνουν τους διαγωνισμούς. Πήραμε τρεις παρατάσεις από την ΕΕ και η τελευταία εξέπνευσε στις 13/5» τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος, ενώ σε ερώτηση για το αν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση απο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απάντησε πως αναμένεται να γίνει συνάντηση με τον υπουργό το επόμενο διάστημα. «Ο υπουργός λέει ότι τα χρήματα δεν έχουν χαθεί. Νομίζει ο κ. Αποστόλου ότι μπορεί να τα πάρουμε τον επόμενο χρόνο. Όχι. Του χρόνου είχαμε σκοπό να ζητήσουμε χρήματα για το ελληνικό γιαούρτι» υπογράμμισε.

Πηγηathina984.gr

ροη ειδησεων