Αρχική Πολιτισμός Η ζωή των Προσφύγων στη σκηνή από διασημότητες του Χόλυγουντ

Η ζωή των Προσφύγων στη σκηνή από διασημότητες του Χόλυγουντ

 

Αυτή την περίοδο μια υπέροχη βιντεοεγκατάσταση έρχεται στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης (MFA) για να φέρει εκμυστηρεύσεις σε πρώτο πρόσωπο ανθρώπων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις χώρες τους και εξιστορούν τις εμπειρίες τους μπροστά στην κάμερα.

Ενα «Love Story» (Ιστορία Αγάπης) που έστησε η Νοτιοαφρικανή καλλιτέχνις Candice Breitz, γεννημένη το 1972, αποκαλύπτει συναρπαστικές ιστορίες εκτοπισμένων αλλά με αναπαράσταση των αφηγήσεών τους από δύο μεγάλα αστέρια του Χόλιγουντ.

Την Τζούλιαν Μουρ και τον Αλεκ Μπάλντουιν.

Κάθε λεπτό που περνά 24 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν 35.000 συνάνθρωποί μας κάθε μέρα αφήνουν τα πάντα πίσω τους για να βρουν ασφάλεια και ένα καλύτερο αύριο.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, πάνω από 65 εκατομμύρια παγκόσμια έχουν εξαναγκαστεί να φύγουν μακριά από τους τόπους που γνώριζαν ως σπίτι τους.

Ξεριζωμένοι βίαια τις περισσότερες φορές από εμπόλεμες περιοχές, μέσα από εστίες χαλάσματα από βομβαρδισμούς και εμπρησμούς.

Με αυτό το έργο, η δημιουργός αμφισβητεί τη μηχανική της ταυτότητας και τις συνθήκες υπό τις οποίες παράγεται η ενσυναίσθηση.

 

ροη ειδησεων